A program for English speakers to learn Greek as a foreign language. The program is based on the communicative approach and focuses on comprehension and production of both oral and written speech. Includes audio files and recording capability.

With English-to-Greek and Greek-to-English sections, this dictionary covers the essential modern Greek vocabulary with more than 45,000 entries and thousands of up-to-date examples of idioms illustrating real language in use.

This compact dictionary of modern Greek provides full coverage of both contemporary everyday vocabulary as well as that found in literature. It features the monotonic spelling system, now the most widely used in Greece; more than 67,000 words and phrases and more than 82,000 translations; full coverage of idiomatic usage and illustrative phrases; style and usage notes; and helpful appendices of place names and personal names. Hard bound to last a long time, it is perfect for travelers, students, and anyone else who needs an inexpensive guide to the modern Greek language.

From the Catalog: "Greek is one of the few languages still known to us after three thousand years that are still spoken today. In this English translation of Francisco Rodríguez Adrados s Historia de lengua griega, an overview is presented of the development of the Greek language at its different stages. Professor Adrados touches on a rich variety of topics, making A History of the Greek Language into a colourful collection of linguistic ideas."

From the Catalog: "This new edition of Greek: A History of the Language and its Speakers reveals the trajectory of the Greek language from the Mycenaean period of the second millennium BC to the current day."
This online resource requires a UIUC NetID for access.

Location: Literatures & Languages
Call Number: Q. PA1058 .B53 2009

Βιβλιο ασκησεων : τα νεα ελληνικα για ξενους / συνεργασια του Διδακτικου Προσωπικου του Σχολειου Νεας Ελληνικης Γλωσσας του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης.
Νεα ελληνικα για ξενους : βιβλιο ασκησεων

- Book of exercises; book plus CD

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1058 .A78 2002

Three textbooks with CDs. Communicate in Greek is a new course for the learning of Greek as a foreign or second language, which takes the student from a beginner to apost-intermediate level. Course 1 consists of 24 lessons, four of which are review lessons. Structure and language functions are introduced through dialogues and texts; oral practice through everyday situations. It also contains grammar tables, structure and vocabulary exercises; listening comprehension exercises; vocabularies in English and keys to written exercises.

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1058 .H45 2010

Κάθε διδακτική ενότητα εστιάζει σε συγκεκριμένα γραμματικά φαινόμενα και ειδικό θεματικό λεξιλόγιο, τα οποία διδάσκονται σταδιακά, σύμφωνα με τις αρχές της διδακτικής της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Ειδικές επαναληπτικές ενότητες περιλαμβάνουν ασκήσεις σαν αυτές που δίνονται στις εξετάσεις του ΚΕΓ. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για τάξεις προετοιμασίας, μπορεί πάντως να χρησιμοποιηθεί και για αυτομάθηση. Έμφαση δίνεται στην παράλληλη ανάπτυξη δεξιοτήτων κατανόησης και παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου. Έχει πλούσια εικονογράφηση και είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τους σπουδαστές. Συνοδεύεται από CD.

Each module focuses on specific grammatical phenomena and specific thematic vocabulary, which are gradually taught according to the principles of Greek as a second / foreign language. Special iterations include exercises like those given in the KEG examinations. The book is suitable for preparation classes, but can also be used for automation. Emphasis is placed on the parallel development of skills of understanding and production of oral and written speech. It is richly illustrated and is particularly friendly to students. It is accompanied by a CD.

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1058 .T33 2014

Η σειρά ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ απευθύνεται σε όσουσ ενδιαφέρονται να μάθουν συστηματικά την Ελληνική γλώσσα μέχρι το επίπεδο Β1. Γι' αυτό το σκοπό, η μεθοδολογία που έχει εφαρμοστεί βασίζεται στην παρουσίαση διαλόγων και βασικού λεξιλογίου, ώστε να αποκτηθούν οι απαιτούμενες δεξιότητες στην παραγωγή και κατανόηση της ελληνικής γλώσσας. Χωρίς να απαιτείται προηγούμενη γνώση, σταδιακά ο μαθητής, μέσω ασκήσεων και λεπτομερών γραμματικών και συντακτικών επεξηγήσεων, εξοικιώνεται με την ελληνική γλώσσα όσο και με τον ελληινικό πολιτισμό, μια και, συν τοις άλλοις, υπάρχουν κείμενα πάνω σε ιστορικά μνημεία, σημαντικά πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών, και πολλά άλλα.

By means of a simple methodology based on dialogues, basic vocabulary and a variety of contexts, learners gradually obtain the necessary linguistic skills in order to understand and effectively use the Greek language up to intermediate level.Text with four CDs.

Location: Literatures & Languages
Call Number: Q. PA1058 .G465 2012

Περίληψη - Στόχος της σειράς εκμάθησης της ελληνικής ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ είναι να παράσχει στον ξενόγλωσσο σπουδαστή μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, ιδωμένης από πολλά πρίσματα. Φιλοδοξεί να αποτυπώσει τις αγωνίες, τις χαρές, τον ενθουσιασμό, τους φόβους, τα επιτεύγματα και τους προβληματισμούς των Ελλήνων σήμερα, μέσα από την παρακολο.

Textbook with exercises, includes 2 CDs. Volume A.

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: P117.5.G8 A58 2008

Summary - Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πρωτότυπο εννοιολογικό λεξικό χειρονομιών και εκφράσεων που χρησιμοποιούνται κατά την επικοινωνία στα Ελληνικά.......

Conceptual dictionary of gestures and expressions.

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1058 .V393 2011

Η ύλη δομείται σε τριάντα κεφάλαια γύρω από έξι θεματικούς άξονες: κοινωνία, υγεία, εργασία-οικονομία, ο πλανήτης μας (ταξίδι-οικολογία), τεχνολογία και εκπαίδευση. Το κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει ένα αυθεντικό κείμενο, σχετικά πρόσφατα δημοσιευμένο σε γνωστές ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά, με ελάχιστες αλλαγές (που σκοπό έχουν να καταστήσουν το κείμενο κατάλληλο για την τάξη).

Centered around subjects like society, health, work-economy, our planet (travel-ecology), technology and education, this text features original text, relatively recently published in well-known Greek newspapers and magazines, with minimal changes (designed to make the text fit for the class).

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1059 .A78 2002

Η "Μυθολογία σε απλά ελληνικά" είναι μια σειρά βιβλίων με θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Τα βιβλία αυτά είναι γραμμένα σε απλή γλώσσα, ώστε ο σπουδαστής να μπορεί να διαβάσει τα κείμενα χωρίς τη βοήθεια λεξικού. Περιλαμβάνουν ερωτήσεις κατανόησης καθώς και τις ερμηνείες των δύσκολων λέξεων στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά.

Mythology in Simple Greek" is a series of books on subjects from ancient Greek mythology. These books are written in plain language so that the student can read the texts without the help of a dictionary. They include comprehension questions as well as interpretations of difficult words in English, French and German.

Location: Literatures & Languages
Call Number: PA1059 .K655 2007

Επίπεδο 1 Οι Μικρές Ιστορίες σε Απλά Ελληνικά έχουν ως σκοπό την ενίσχυση της κατανόησης του γραπτού λόγου. Σύντομες νουβέλες, αστυνομικές ιστορίες, περιπέτειες, όλες πρωτότυπες, που δίνουν τη δυνατότητα στον ξενό­γλωσ­σο σπουδαστή να διαβάσει ένα κείμενο χωρίς τη βοήθεια λεξικού. Στα βιβλία δίνονται απλοί ορισμοί των πιο δύσκολων λέξεων στα ελληνικά καθώς και η απόδοσή τους στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά. Επίσης υπάρχουν διάφορες ασκήσεις με τις λύσεις τους καθώς και κάποιες ιδέες για δραστηριότητες μέσα στην τάξη.

Level 1 Small Stories in Simple English are designed to enhance understanding of the written discourse. Short novels, police stories, adventures, all original, allowing the foreign-language student to read a text without the help of a dictionary. The books provide simple definitions of the most difficult words in Greek as well as their performance in English, French and German. There are also various exercises with their solutions as well as some ideas for activities in the classroom.

Location: Literatures & Languages
Call Number: PA1059 .K64 2012

Η υπαστυνόμος Δάφνη Γρηγορίου πάει στη Σαντορίνη για καλοκαιρινές διακοπές, όπου συναντάει τον Άρη Λιγνό. Με παρέα τον Άρη η Δάφνη γνωρίζει το νησί, τις ομορφιές του και την κουζίνα του, το κρασί βινσάντο, τα υπόσκαφα, την Καλντέρα, και... τον καταπληκτικό παππού του Άρη. Μια γρήγορη, ζωντανή ιστορία με πολλές εκπλήξεις.

Greek Easy Readers are targeted toward people learning Greek and looking for literature that doesn't require them to constantly pick up a dictionary. The book series are original works of adventure and mystery and include definitions for difficult words along with the English, French and German equivalents. They also contain reading comprehension exercises and ideas for classroom activities.

Location: Literatures & Languages
Call Number: PA1059 .K654 1999

Οι Ιστορίες σε Απλά Ελληνικά, είναι πρωτότυπες και απλές: σύντομες νουβέλες, αστυνομικές ιστορίες, περιπέτειες. . . Τα βιβλία αυτά δίνουν στον σπουδαστή τη δυνατότητα να διαβάσει ένα κείμενο στα ελληνικά χωρίς τη βοήθεια λεξικού.

Four young people meet in Mani, in south Peloponnese, twenty years ago. Things happen in the small village and the newly discovered cave, two of the group fall in love, and then comes the earthquake. Greek Easy Readers Series Greek Easy Readers are targeted toward people learning Greek and looking for literature that doesn't require them to constantly pick up a dictionary. The book series are original works of adventure and mystery and include definitions for difficult words along with the English, French and German equivalents. They also contain reading comprehension exercises and ideas for classroom activities.

Location: Literatures & Languages
Call Number: PA1059 .K644 2011

Οι "Ιστορίες σε απλά ελληνικά" είναι πρωτότυπες και απλές. Δίνουν στον σπουδαστή τη δυνατότητα να διαβάσει ένα κείμενο χωρίς τη βοήθεια του λεξικού. Έχουν λεξιλόγιο στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, καθώς και ασκήσεις με τις λύσεις τους. Η Μαρίνα μένει στο νησί και δουλεύει σε ένα ξενοδοχείο. Εκεί ζει μια ιστορία σαν αυτές που της αρέσει να γράφει. Περίεργοι πελάτες, μυστήριο, αγωνία, οι καλοί και οι κακοί, μια γάτα, η Χάιδω και η σκυλίτσα, η Μαριλού.

The "Stories in simple Greek" are original and simple. They give the student the ability to read a text without the help of the dictionary. They have vocabulary in Greek, English, French and German, as well as exercises with their solutions. Marina stays on the island and works in a hotel. There lives a story like the ones she likes to write. Curious customers, mystery, anguish, good and bad, a cat, Haide and the dog, Marillo.

Location: Literatures & Languages
Call Number: Q. PA1058 .T294 2014

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD. Αθ\πευθύνεται σε όσους διδάσκουν και διδάσκονται την Ελληνική ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα. Είναι ένα διδακτικό εγχειρίδιο που εστιάζει στους φοιτητές άλλων προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και γενικότερα σε ταχύρρυθμους κύκλους μαθημάτων για την εκμάθηση της Νέας Ελληνικής.

The book is accompanied by a CD. It is addressed to those who teach and teach Greek as a second or foreign language. It is a teaching manual that focuses on students of other Greek language learning programs and in general on fast-track courses for learning Modern Greek.

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1058 .H444 2003

Περίληψη - Το βιβλίο αποβλέπει στην εξάσκηση των τεσσάρων δεξιοτήτων (κατανόηση γραπτού και προφορικού λόγου και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου), τις οποίες πρέπει να αναπτύξει ο σπουδαστής προσεγγίζοντας τα γλωσσικά στοιχεία και τις γλωσσικές λειτουργίες μέσα από επικοινωνιακές καταστάσεις από την ελληνική πραγματικότητα.

Summary - The book aims at practicing the four skills (understanding of written and spoken language and writing and spoken word), which the student must develop by approaching language elements and language functions through communication situations from Greek reality.

Location: Literatures & Languages
Call Number: Q. PA1058 .K374 2014

Καινοτόμο εγχειρίδιο εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, έντυπο και ηλεκτρονικό. Βασίζεται στο Νέο Αναλυτικό Εξεταστικό Πρόγραμμα, εφαρμόζει τις αρχές τις σύγχρονης διδακτικής, και εμπλουτίζεται διαρκώς με ηλεκτρονικό υλικό. Καλλιεργεί τις τέσσερις επικοινωνιακές δεξιότητες, ενώ παράλληλα προετοιμάζει ευχάριστα και αποτελεσματικά τους υποψήφιους των εξετάσεων για την Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας στο επίπεδο Α1 για παιδιά και θέτει στέρεες βάσεις για τα επόμενα επίπεδα.

Innovative manual of learning Greek as a second / foreign language, printed and electronic. It is based on the New Analytical Examining Program, applies the principles of modern teaching, and is continuously enriched with electronic material. It cultivates the four communication skills while also satisfactorily and efficiently prepares candidates for the Examination of Attainment in Greek at A1 level for children and sets solid foundations for the next levels. Includes text and 2 CDs.

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1059 .A58 2015

Με το εγχειρίδιο "Τα λέμε... Ελληνικά!" μαθαίνουμε να μιλάμε τη γλώσσα.
Το εγχειρίδιο αυτό είναι το πρώτο στον χώρο της διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ ξένης γλώσσας που στοχεύει αποκλειστικά στην ανάπτυξη της δεξιότητας της παραγωγής προφορικού λόγου. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προπαρασκευαστικό διδακτικό υλικό για τις προφορικές εξετάσεις πιστοποίησης της επάρκειας στην Ελληνική για το Επίπεδο Β2. Η ευρύτητα των θεματικών του ενοτήτων, η θεματική και σημασιολογική οργάνωση του λεξιλογίου καθώς και οι ποικίλες ασκήσεις και δραστηριότητές του εξοπλίζουν τον μαθητή με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να αποκτήσει ευχέρεια και ακρίβεια στον προφορικό του λόγο. Το εγχειρίδιο προσφέρεται τόσο για διδασκαλία εντός τάξης όσο και για αυτόνομη χρήση από τους μαθητές, δεδομένου ότι παρέχονται και οι λύσεις των λεξιλογικών ασκήσεων.

"Ta leme... Ellinika!" actually means learning how to speak the language. This textbook is the first one intended for teachers and learners of Greek as a second/ foreign language aiming exclusively at the development of the learners’ speaking skill. Moreover, it can be used as a preparatory teaching material for the oral exams assigned by official institutions for the B2 level in Greek. The variety of its topics, the thematic and semantic organisation of the vocabulary as well as the wide range of exercises and activities enhance the learners’ confidence and aid the acquisition of fluency and accuracy in Greek. "Ta leme... Ellinika!" is ecommended for both classroom teaching and independent use by the learners, as it includes answer keys for its vocabulary exercises.

Location: Literatures & Languages
Call Number: PA1058 .T93 2009

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε ενήλικες μαθητές, οι οποίοι μαθαίνουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα, και η ύλη που καλύπτεται αντιστοιχεί στο επίπεδο ελληνομάθειας Α1.
Το βιβλίο δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει, αλλά αντίθετα συμπληρώνει το βασικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για το επίπεδο Α1.

This book is addressed to adult pupils who learn Greek as a foreign language, and the material covered corresponds to the A1 level of English.
The book is not intended to replace, but instead complements the basic training manual for A1 level.

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1058 .D397 2006

Τα "Ελληνικά τώρα 2+2" είναι ένα βιβλίο για την 3η, 4η και 5η τάξη των νέων ελληνικών. Χωρίζεται σε δύο μέρη (2, +2) και 12 ενότητες.

Includes 2 CDs. This book covers the 3rd, 4th, and 5th grades of a modern Greek language course. It is separated in eleven sections; three of which are reviews. There is a Greek-English dictionary, tables for the declination of nouns, adjectives and verbs, as well as tables with the primary tenses of the verbs.

Location: Literatures & Languages New Books
Call Number: PA1058 .R374 2014

Το τετράδιο ασκήσεων Ελληνικά για σας Α1 αποτελεί μέρος της σειράς εκμάθησης ελληνικών Ελληνικά για σας. TΤο τετράδιο περιλαμβάνει συνολικά 705 ασκήσεις (580 προφορικές και γραπτές), 25 τεστ αξιολόγησης στις 4 δεξιότητες (100 ασκήσεις αξιολόγησης).

Textbook Greek for you A1 is part of the bilingual series for learning Modern Greek as a foreign language Greek for you for adolescents and adults. Textbook A1 contains 132 texts, alphabetical and per topic vocabularies, authentic material and elements of culture

Location: Literatures & Languages
Call Number: DF741 .R37 2005

Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ελληνικός Πολιτισμός». Στο βιβλίο αυτό μέσα από απλά κείμενα, την ευρηματική και γεμάτη χιούμορ εικονογράφηση, τα τραγούδια και ποικίλες άλλες δραστηριότητες, οι μικροί αναγνώστες, καλεσμένοι μιας παρέας παιδιών, του ρη, του Μίλτου, της Μαρίας, του Τομ, της Ελένης και του Μίμη, καλούνται να παρακολουθήσουν τα ελληνικά έθιμα και τις γιορτές, ακολουθώντας ημερολογιακά τη σχολική χρονιά.

The first book of the series "Greek Culture". In this book, through simple texts, the inventive and full of humor illustrations, the songs and various other activities, the small readers, guests of a group of children, Aris, Miltos, Maria, Tom, Eleni and Mimis, are invited to attend the Greek customs and celebrations, following the calendar year.

Location: Literatures & Languages
Call Number: PA1058 .H445 2003

Για να μάθουν οι άνθρωποι να μιλούν και να γράφουν σωστά μια γλώσσα, χρειάζεται να ασκηθούν. Χρειάζεται, δηλαδή, να ακούσουν ή να διαβάσουν και να κατανοήσουν αυτό που άκουσαν ή διάβασαν αλλά και να μιλήσουν ή να γράψουν και να γίνουν κατανοητοί. Αν οι μαθητές μαθαίνουν τη γλώσσα, κυρίως και σε πρώτη φάση, σε περιβάλλον τάξης, τότε μπορούμε και πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το γεγονός της συνύπαρξής τους με άλλους μαθητές.

To learn how to speak and write a language correctly, they need to be practiced. They need to hear or read and understand what they heard or read, but also to speak or to write and to understand. If students learn the language, mainly in the first instance, in a classroom environment, then we can and must make the most of their coexistence with other students.

Location: Literatures & Languages
Call Number: PA1058 .T75 2002

Πρόκειται για μια αγγλόφωνη γραμματική της Νέας Ελληνικής, που επιχειρεί να παρουσιάσει στον αλλόφωνο αναγνώστη τα «βασικά» ελληνικά με εύληπτο και σαφή τρόπο.

This basic grammar of modern Greek is the result of many years of teaching adult students how to understand and speak the Greek language.

Location: Main Stacks
Call Number: PA1059 .A76 2005

Η "Μυθολογία σε απλά ελληνικά" είναι μια σειρά βιβλίων με θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Τα βιβλία αυτά είναι γραμμένα σε απλή γλώσσα, ώστε ο σπουδαστής να μπορεί να διαβάσει τα κείμενα χωρίς τη βοήθεια λεξικού. Περιλαμβάνουν ερωτήσεις κατανόησης καθώς και τις ερμηνείες των δύσκολων λέξεων στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά.

"Mythology in Simple Greek" is a series of books on subjects from ancient Greek mythology. These books are written in plain language so that the student can read the texts without the help of a dictionary. They include comprehension questions as well as interpretations of difficult words in English, French and German.